Cilj prve etape utrke Tour of Croatia biti će u Koprivnici

Biciklistička utrka Tour of Croatia ove će se godine održati od 18. do 23. travnja 2017. godine, na šest etapa i  na trasi dužoj od 1000 kilometara kroz cijeli teritorij Republike Hrvatske. Ovogodišnja još zahtjevnija utrka ugostit će više od 20 timova, među kojima i one iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI).

Među hrvatskim se predstavnicima ističu prošlogodišnji pobjednik Matija Kvasina (Team Felbermayr Simplon Wels), Kristijan Đurasek (UAE Team Emirates), Radoslav Rogina (Adria Mobil) te Emanuel Kišerlovski (Meridiana Kamen Team).

Tour of Croatia započinje u Osijeku, u utorak 18. travnja, a cilj prvog dana nakon etape dugačke 227 km  bit će Koprivnica.

Biciklisti bi trebali negdje između 15:30 i 16:00 sati proći kroz Koprivnicu, nastaviti do Ludbrega gdje će napraviti krug prema Ludbreškim vinogradima i vratiti se natrag u Koprivnicu na Zrinski trg gdje će biti cilj prve etape.

Podravska magistrala (D-2) bit će zatvorena za sav promet, a vrijeme zatvaranja prometa može varirati ovisno o tempu vožnje biciklista.

Nakon što  biciklisti prođu kroz Koprivnicu i produže prema Ludbregu za promet će se otvoriti ruta kojom su prošli do Zrinskog trga. Očekuje se da će im za odlazak do Ludbrega i povratak u Koprivnicu trebati oko 40 minuta, a dolazak na cilj na Zrinskom trgu predviđen je između 16:40 i 17:10 sati. Na Zrinskom trgu bit će organiziran program koji će trajati oko sat vremena.

Karta prve etape Tour of Croatia 2017.

Utrku će izravno prenositi HRT, Eurosport te Eurosport Asia, a svaku će večer emitirati i sažetke s najuzbudljivijim trenucima s etapa.

Tour of Croatia jedan je od najznačajnijih sportskih događaja ove godine u Hrvatskoj te je uz natjecateljsku komponentu, utrka i jedinstveni turistički proizvod u Hrvatskoj jer donosi brojne koristi za promociju prirodnih ljepota, kulturne baštine, gospodarskog potencijala te gradova i regija kroz koje prolazi.