ŠTO JE BicKo?

BicKo sustav je prvi javni servis za prijevoz biciklima u Gradu Koprivnici. BicKo sustav se može koristiti svakodnevno kroz 7 dana u tjednu u periodu od 6.00 do 24.00 sata. Podaci o slobodnim biciklima, odnosno postoljima dostupni su korisnicima na svakom pilonu, web stranici sustava www.bicko.bike

KAKO KORISTITI BicKo?

1. Korak

Otići Operatoru BicKo sustava (GKP Komunalac d.o.o., Mosna ulica 15, 48000 Koprivnica) i sklopiti ugovor o posudbi. Prije sklapanja ugovora obavezno se informirati o svojim pravima i obvezama u Općim uvjetima korištenja Bicko sustava. Po sklapanju ugovora Operator korisniku izdaje RFID karticu ili jednokratni kod za posudbu bicikala.

2. Korak

Na svakom BicKo terminalu možete otključati bicikl prislanjanjem kartice na označeno mjesto na postolju ili unosom jednokratnog koda na pilonu BicKo terminala nakon čega će vam se prikazati broj bicikla spremnog za korištenje.

3. Korak

Nakon zvučnog signala uzimate bicikl i vozite se najviše 120 minuta unutar kojih trebate vratiti bicikl na prvo slobodno postolje.

4. Korak

Vratiti bicikl na postolje. Nakon zvučnog signala bicikl je zaključan, a simbol zaključanog lokota na parkirnom mjestu pokazuje da je bicikl ispravno vraćen.

BicKo uslugu mogu koristiti osobe starije od 16 godina.

Ne, s vašom karticom ili kodom možete uzeti samo jedan bicikl.

Korisnici će moći besplatno koristiti BicKo uslugu do 30.09.2015. godine (to se ne odnosi na naknadu štete koja je nastala krivnjom korisnika). Nakon testnog perioda, odnosno od 01.10.2015. uspostaviti će se sustav naplate BicKo usluge prema cjeniku kojeg donese Operator sustava sukladno novim Općim uvjetima korištenja BicKo usluge.

U slučaju da korisnik ne vrati bicikl unutar propisanog roka, izdat će mu se upozorenje za prijestup. Ukoliko se prijestup ponovi, korisniku će biti zabranjeno korištenje bicikala na period od 3 mjeseca. Ukoliko korisnik ne vrati bicikl unutar 24h od trenutka posudbe, korisniku će automatski biti zabranjeno korištenje bicikla na 3 mjeseca, a takav će se čin smatrati otuđenjem bicikla. Ukoliko korisnik ošteti ili ukrade bicikl, BicKo će korisniku naplatiti štetu.

Korisnik bicikl koristi na vlastitu odgovornost. Korisnik preuzima potpunu odgovornost za štete koje je sam uzrokovao.