BusKo - besplatan javni prijevoz za sve građane

U sklopu Europskog tjedna kretanja, Komunalac stavlja u pogon besplatan javni prijevoz električnim autobusima – BusKo. Voznom linijom prometovat će dva električna autobusa za koje je osigurana adekvatna punionica.

Prijevoz je besplatan za sve korisnike, a autobusi će koristiti postojeća stajališta i prometovat će prema voznoj liniji koja će ići od Kampusa  preko središta grada, autobusnog kolodvora i ponovno do Kampusa. U planu je uvođenje i druge vozne linije o kojoj će građani biti pravovremeno obaviješteni.Vozni red prilagođen je trenutnom režimu električnih punjača s mogućnošću izmjena. Autobusi mogu prevesti 12 putnika, a maksimalna brzina ograničena im je na 90 kilometara na sat.

Javni prijevoz električnim autobusima uveden je u sklopu projekta CIVITAS DYN@MO, u cilju poboljšanja kvalitete života građana Grada Koprivnice. Redovitim korištenjem, izražavanjem mišljenja o ovoj usluzi i o potrebama za širenjem mreže linija, građani mogu aktivno doprinijeti daljnjem razvoju javnog prijevoza u Gradu Koprivnici.

Električni autobusi ne zagađuju okoliš i ne proizvode buku te predstavljaju najnoviji korak u razvoju čistog, štedljivog i energetski efikasnog prijevoza. Iskoristite ih za svakodnevnu vožnju gradom i doprinesite razvoju javnog prijevoza u našem gradu, ali i razvoju prometne tehnologije na europskoj razini.

Građane molimo za razumijevanje i suradnju. O svim eventualnim promjenama građani će redovito biti izvještavani putem javnih gradskih medija te web stranice Komunalca http://www.komunalac-kc.hr/